Totalrenovering

Af p-dæk, tag dæk, parkeringshuse, baggårde

Decorativa er et af Danmarks førende firmaer med speciale inden for totalrenovering af parkeringsdæk.
Vi udfører ofte ABT-aftaler, hvor vi overtager hele planlægningen og ansvaret for et projekt fra start til slut. I 2021 udfører vi en del renoveringer, hvor af det første blev foretaget i Århus.
Årets tre store sager udgør totalrenovering af parkeringsområder på Waves Shopping center, Ballerupcentret og Hørsholmcentret

Dit problem - vores løsning

Vi fører dig hele vejen igennem processen fra start til slut. Erfaring fra arbejde i mere end 120 parkeringshuse.

Som en af Danmarks førende specialist, fører vi dig igennem processen fra start til slut. Teknologisk Institut fører fagtilsyn med os på de store renoveringer. Så dermed har vi et tæt samarbejde med Teknologisk Institut.

Besigtigelse-rapporter

Når Decorativa besigtiger et parkeringshus /-dæk, viser der sig ofte flere udfordringer, som vil være nødvendige at tage hånd om.

En totalrenovering kan indeholde, at vi hjælper med at foretager en vurdering af betonens generelle tilstand ved for eksempel at foretage kloridmålinger, klarlægge eventuelle korrosionsskader, undersøge for armeringsskader. Vores løsninger kan være baseret på korrosionsbremsende mørtler, katogisk beskyttelse, isættelse af zinkanoder og kulfiberbåndsforstærkning, udførsel af injektion, ny støbning af beton, isættelse af Miguaskinner / dilitationsfugeskinner. 

Rådgivning / vejledning / løsninger

Vores rådgivning er baseret på 30 års erfaring indenfor området, hvor vi har set stort set alle udfordringer og kan dokumentere, at vi ved vores løsninger, ikke kun er kommet med bedre løsninger, men også spares kunden for store beløb og mindst gene.

Ved en totalrenovering af et parkeringshus /-dæk, er det ikke kun selve gulvoverfladen, der skal renoveres. Ofte er der brug for en gennemgribende renovering af det underliggende lag af loftet, af vægge, søjler, afløb. Vi ser ofte, at loftet skal renoveres for skader og for vandnedtrængning.

Desuden har et parkeringshus ofte brug for at blive malet, så det igen fremstår mere lyst og venligt. Berlingske og Illums parkeringskældre er eksempler på totalrenoveringer.

Følgende punkter er indbefattet:

 • Udfærdigelse af tilstandsrapport
 • Løbende rådgivning
 • Renoveringsplan
 • Belægninger
 • 100% tætte membraner
 • Tilslutninger
 • Vedligeholdelsesplan.
 • Fugeløsninger
 • Dilitationsfugeskinner
 • Maling
 • Stribemarkering
 • P-båse
 • Way finding
 • Ramper
 • Udfærdigelse af teknisk rapport fra leverandør i samarbejde med Decorativa.
 • Betonrenovering: kulfiberbåndsforstærkning, katogisk beskyttelse, injektion, zinkanoder, korrosionsbremsende mørtler, ny støbning.

Processer i totalrenovering består blandt andet af følgende hovedpunkter:

Betonrenovering: der kan være mange skader i betonen bl.a. armeringsskader, chlorider, både skjulte og åbenbare. Decorativa lægger meget vægt på at opspore betonskader og få dem behandlet, da beton i mange tilfælde udgør selve konstruktionen i en bygning. Før Decorativa udfører en belægning, er det derfor af vital betydning, at betonen fremstår stærk.

Belægninger: er den del af en totalrenovering, som skal have stærke egenskaber såsom fleksibilitet og lang holdbarhed. Da Decorativa som udgangspunkt lægger en membran i toppen af belægningssystemet, vil en evt. opstået revne altid kunne opdages og efterfølgende repareres, så konstruktionen er beskyttet for vandindtrængning. Decorativa udfører 100% tætte belægninger og giver op til 10 års garanti.

Tilslutninger: skal være tætte. Derfor er Decorativa meget påpasselige med at vandtætne alle tilslutninger på et parkeringsareal, så der ikke kommer vand ind i konstruktionen, der kan beskadige den. Tilslutningerne skal være meget fleksible, da de som oftest forbinder to forskellige bygningsdele. Tilslutninger omfatter nedløbsrør, afløb, cykelstativer, lygtepæle, gelændere, søjler mm.

Ramper: Decorativa udlægger ramperne i høj kvalitet og stor skridsikkerhed. Ramperne er en meget trafikeret del i et parkeringshus. Decorativa udlægger derfor sten i høj kvalitet og stor slidstyrke. Ofte anvender vi lidt større sten i ramper for at opnå større skridsikkerhed. I nogle parkeringshuse er det nødvendigt, at lægge varme i ramperne.
Image
Stribemarkering/wayfinding af både stolper, vægge og lofter udføres af Decorativa

Stribemarkering: udføres både som traditionelle striber og i speciel design. Decorativa udfører også pile og nummereringer

Nogle af vores entrepriser:

Kontakt os

Ét telefonopkald +45320501 – én mail bpj@decorativa.dk – én samlet løsning

10 års garanti

Som en af Danmarks førende giver vi som nogle af de eneste 10 års garanti.